Thaci: "Slučaj Đurić" ne smije ugroziti dobrosusjedske odnose Kosova i Srbije

Anadolija
Thaci: "Slučaj Đurić" ne smije ugroziti dobrosusjedske odnose Kosova i Srbije
Foto: Predsjednik Kosova / Hashim Thaci
Predsjednik Kosova Hashim Thaci, nakon hapšenja šefa Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marka Đurića u Mitrovici, pozvao je na smirenost i rekao da je kosovska policija postupila u saglasnosti i njenim nadležnostima.

U pismenom saopćenu iz Kabineta predsjednika Kosova se navodi da je Marko Đurić na Kosovo ušao nezakonito.

"Marko Đurić je ušao na Kosovu nezakonito. Kosovska policija je djelovala u saglasnosti sa svojim nadležnostima, profesionalnošću i u zaštiti zakona i reda na Kosovu", rekao je Thaci.

On je naglasio da je Marko Đurić prošao kroz redovan postupak tužilaštva i suda i da ga sada Policija Kosova šalje na granični prelaz između Kosova i Srbije.

"Ovaj slučaj ne bi trebao ugroziti komunikaciju između Kosova i Srbije, dijalog između dviju zemalja i napore za normalizaciju, dobrosusjedske odnose i pomirenje između Kosova i Srbije", rekao je Thaci.

Podsjećamo, policija Kosova u Mitrovici je uhapsila šefa Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marka Đurića, nakon čega je bio prebačen u policijsku stanicu u Prištini.

Đurić je uhapšen zbog toga što od Vlade Kosova nije imao dozvolu za ulaz na teritoriji ove države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije