Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Povrijeđeno 15 maturanata

1
Radiosarajevo.ba
Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Povrijeđeno 15 maturanata
Foto: Screenshot / Saobraćajna nesreća u Istri

Petnaestak maturanata Srednje škole Mate Blažina iz Labina, grada u Istri, povrijeđeno je na tradicionalnoj proslavi kraja škole, popularnoj Norijadi, prilikom prevrtanja traktora. 

Naime, maturanti su bili na prikolici traktora koja se prevrnula na cesti između Labina i Prtloga, no srećom svi su van životne opasnosti.

Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama povreda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula, kaže nam Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

Iako su prvobitne informacije bile da je povrijeđeno 30 maturanata, srećom, broj povrijeđenih je 15. 

Na mjestu nesreće su vatrogasci i policija.

S mjesta nesreće stižu prilično potresne fotografije, a Istarski.hr javlja kako su se maturanti vozili nakrcani u dva kamiona i dva traktora. Također neslužbeno se saznaje da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici.

Na mjestu nesreće su i roditelji, a u regulaciju prometa uključili su se gradonačelnik Valter Glavičić i direktor za društvene djelatnosti Borjan Batagelj. Na mjesto nesreće uputio se i župan Boris Miletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije