Nesreća u Hrvatskoj: Motociklist i suputnica zadobili povrede opasne po život, povrijeđena i beba

0
Radiosarajevo.ba
Nesreća u Hrvatskoj: Motociklist i suputnica zadobili povrede opasne po život, povrijeđena i beba
Foto: Tanjug / Hrvatska policija / Ilustracija

Motociklist i njegova suputnica zadobili su povrede opasne za život sudarivši se u subotu popodne kod Velikih Zdenaca u Hrvatskoj s vozilom u kojem je lakše povrijeđeno dvogodišnje dijete koje nije bilo u sigurnosnoj sjedalici, objaviola je u nedjelju bjelovarsko-bilogorska policija.

Nesreća se dogodila oko 17 sati, kada je 56-godišnji vozač upravljao motociklom bjelovarskih registarskih oznaka Zdenačkom cestom iz Hercegovca prema Velikim Zdencima. Na motociklu je kao putnica bila 54-godišnjakinja.

Skrećući ulijevo na prilazni most lovačke kuće nije se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u saobraćaju, a nije pri tome vodio računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Pri tom je došlo do sudara s automobilom daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 65-godišnjak, a koji je već bio u pretjecanju, objavila je policija.

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Nakon sudara su motociklist i njegova putnica pali na kolovoz dok je motocikl nastavio nekontrolirano kliziti po kolovozu, a automobil je sletio u putni jarak. Kao putnici u automobilu bili su 26-godišnjak, 24-godišnjakinja i dvogodišnje dijete koje nije bilo smješteno u dječju sigurnosnu sjedalicu nego je sjedilo u krilu žene.

Vozač motocikla i njegova putnica su Hitnom medicinskom pomoći prevezeni u bolnice gdje su im kvalificirane teške povrede opasne za život.

U ovoj nesreći lakše je povrijeđeno i dijete koje nije bilo propisno smješteno u vozilu, odnosno u sigurnosnoj sjedalici zbog čega vozaču vozila slijedi izvještaj o počinjenom prekršaju.

Vozač vozila nije bio pod utjecajem alkohola, a vozač motocikla zbog zadobivenih povreda nije alkotestiran.

Zbog uviđaja je od 17.30 do 20.20 sati bila zatvorena državna cesta na dionici Hercegovac - Veliki Zdenci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije