Tenzije u Crnoj Gori se nastavljaju: Bitka za Herceg Novi

0
Radiosarajevo.ba
Tenzije u Crnoj Gori se nastavljaju: Bitka za Herceg Novi
FOTO: Arhiv / Tenzije u Crnoj Gori se nastavljaju

Današnji lokalni izbori u Herceg Novom koji dolaze nakon veoma turbulentnih mjeseci u Crnoj Gori, mogli bi dodatno da uzburkaju strasti na ionako uzavreloj političkoj sceni i otvore nove rane za Vladu Zdravka Krivokapića.

Ključna borba ovoga puta bit će vođena unutar vladajuće koalicije, između dvije najjače opcije - Demokrata i Demokratskog fronta.

I upravo tenzična atmosfera, koja gotovo da nije ni napuštala crnogorsko društvo od završetka istorijskih parlamentarnih izbora nakon kojih je, u augustu prošle godine, smijenjena tri decenije duga vlast DPS-a Mila Đukanovića, ponovo izaziva ogromno interesovanje za jedne lokalne izbore, a slična situacija bila je i sa prethodnim odmjeravanjem snaga u Nikšiću.

Na lokalni izbori učestvuje pet koalicija i jedna lista. Oni će se boriti za 35 mjesta u lokalnom parlamentu.

Biračka mjesta su otvorena u 7 sati do 20 sati.

Novljani će biračko pravo ostvariti na 51 biračkom mjestu, a iz Opštinske izborne komisije Herceg Novi apeluju na strogo poštovanje epidemioloških mjera.

Na najvećem biračkom mjestu Meljine 38 otvaranje birališta proteklo je regularno.

Prema riječima predsjednika biračkog mjesta Danila Radovića, prvi glasač je po proceduri potvrdio da je kutija za glasačke listiće prazna, a zatim se pristupilo glasanju.

Prva na glasačkom listiću je Novska lista, čiji je nosilac Savo Marić.

Druga je koalicija Evropski tim za Herceg Novi, koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, a nosilac liste je dr Predrag Dabović.

Treći na listi su Prava Crna Gora i Grupa građana Glas za naš Novi sa listom Pravi Novi-Sloboda je u našim rukama koju predvodi Milan Zarić.

Četvrta na listi je izborna lista Za budućnost Herceg Novog i Boke koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Radnička partija, a predvodi je Ivan Otović.

Na petom mjestu je koalicija Ni lijevo ni desno, pravac Novi, koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije, a nosilac je aktuelni predsjednik Opštine Stevan Katić.

Na šestom mjestu koalicija Crno na bijelo može bokeški, koju čine G rađanski pokret URA, Bokeški forum, Inicijativa Bokobran, CIVIS i nestranački pojedinci, a nosilac liste je Draško Rašković.

Pravo glasa ima 25.590 birača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije