Svi preliminarni rezultati pokazuju: Aleksandar Vučić postaje predsjednik Srbije

Radiosarajevo.ba
Svi preliminarni rezultati pokazuju: Aleksandar Vučić postaje predsjednik Srbije
EPA / Aleksandar Vučić
Duga noć je pred građanima Srbije, budući da je u toku brojanje glasova sa predsjedničkih izbora koji su odigrani danas, no prema svemu sudeći Srbija će ovu noć završiti sa novim predsjednikom.

Tako smatraju i iz Centra za slobodne izbore i demokratiju, iz kojeg je saopćeno da nema sumnje u pobjedu kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, prenosi B92.

"Rezultati se ne mijenjaju značajno već izvjesno vreme. Pobjednik ovih izbora je Aleksandar Vučić. Ovi procenti se mogu mijenjati u određenoj mjeri, ali nijednog trenutka neće doći do promjene da imamo nekog drugog do Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije", rekao je predstavnik CeSID-a Đorđe Vuković.

Iz CeSID-a su dodali da, bez potpunih rezultata, ne mogu kazati koliki je bio odziv birača, ali da je procenjeno da je oko 53 odsto.

Oni su dodali i da, na osnovu 79 posto obrađenog uzorka, Vučić ima 55,9 posto glasova, Saša Janković 15,5 posto, Luka Maksimović 9,4 posto, Vuk Jeremić 5,8 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije