IPSOS tvrdi: Aleksandar Vučić je novi predsjednik Srbije

Radiosarajevo.ba
IPSOS tvrdi: Aleksandar Vučić je novi predsjednik Srbije
EPA / Aleksandar Vučić
Brojanje glasova nakon predsjedničkih izbora u Srbiji još uvijek je u toku, no brojni mediji iz regiona, ali i cijelog svijeta, na osnovu rezultata IPSOS-a izvještavaju kako je Aleksandar Vučić novi predsjednik Srbije.

Kako stoji u izvještaju, na uzorku od 55 posto obrađenih glasova, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 55.8 posto glasova, prenosi B92.

Navodi se i da ga slijede Saša Janković sa 15.4 posto, Ljubiša Preletačević Beli sa 9.2 posto, te Vuk Jeremić sa 5.7 posto, kao i ostali kandidati koji su osvojili manje od pet posto, što je nedovoljno da bi izbore odveli u drugi krug.

To je potvrdio i izvršni direktor IPSOS-a Marko Uljarević, koji je kazao kako se može utvrditi da je Srbija dobila novog predsjednika. Uljarević je dodao da su moguća samo manja pomjeranja, ali dosadašnja praksa govori da već na više od 40 posto obrađenog uzorka se može govoriti o pouzdanom redoslijedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije