Srbija bira predsjednika: Izlaznost na izbore do 18 sati iznosi 44.9 posto

Radiosarajevo.ba
Srbija bira predsjednika: Izlaznost na izbore do 18 sati iznosi 44.9 posto
Izborni dan u Srbiji pri samom je kraju, te bi građani ove države uskoro trebali saznati ko će to biti njihov novi predsjednik u narednih pet godina.

Naravno, kao i prethodnih sedmica, najveći favorit i danas je Aleksandar Vučić, koji se nada pobjedi i preuzimanju predsjedničkog mjesta, no preliminarni rezultati će biti poznati tek nakon 20 sati, kada se zatvore birališta.

Do 18 sati na biračkim mjestima diljem Srbije glasalo je 44.9 posto birača, što je povećanje od gotovo dva posto u odnosu na isti period tokom prošlih predsjedničkih izbora, a ovakve podatke iznio je IPSOS, prenosi Kurir.

Podsjećamo da Srbija danas bira među 11 kandidata, među kojima su pored Vučića najzanimljivija imena Ljubiše Preletačevića Belog i Vojislava Šešelja. Na ukupno 8.396 biračkih mjesta, pravo na glasanje ima 6.724.949 birača, te će oni odlučiti o novom predsjedniku.

Ipak, ukoliko danas nijedan kandidat ne bude imao natpolovičnu većinu glasova, u Srbiji će biti organiziran i drugi krug izbora, na kojem će se dva kandidata sa najvećim brojem glasova, boriti za pobjedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije