Do podne glasalo 10 posto građana Srbije: Izašli i svi predsjednički kandidati

Fena
Do podne glasalo 10 posto građana Srbije: Izašli i svi predsjednički kandidati
U Srbiji se danas održavaju predsjednički izbori koji, prema podacima Republičke izborne komisije i nevladinih promatrača, protječu bez kršenja izbornih procedura i značajnijih nepravilnosti.

Di 10 sati zabilježena je izlaznost od 10,56 posto upisanih birača, bez KiM-a.

Biračka mjesta otvorena su u sedam sati.

U prijepodnevnim satima glasovali su svi predsjednički kandidati, kao i aktualni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, pojedini ministri i drugi državni i stranački dužnosnici i stranački čelnici.

Kada je riječ o izlaznosti, u središnjoj Srbiji je do deset sati izašlo 9,73 posto birača, u Vojvodini 12,06 posto, a u Beogradu 9,79 posto birača, javlja Tanjug.

Uspoređujući izlaznost s prethodnim predsjedničkim izborima, direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević rekao da je na izborima 2012. godine do 10 sati u Srbiji, bez KiM-a, glasovalo 11,04 posto upisanih birača, a da je ukupna izlaznost u prvom krugu bila 57, 73 posto.

OESS je priopćio da i na Kosovu i Metohiji izborni proces protiče bez nepravilnosti.

Predsjednički kandidat Aleksandar Vučić glasao je nešto poslije 8 sati na Novom Beogradu, a na biračko mjesto je došao u pratnji kćeri Milice.

Kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić glasali su također u Beogradu, Milan Stamatović na Zlatiboru, a Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Bijeli u općini Mladenovac.

Vojislav Šešelj glasovao je u Batajnici, a Boško Obradović u Čačku. Aleksandar Popović glasao je jutros u Beogradu, kao i Saša Radulović, a Miroslav Parović i Nenad Čanak glasovali su u Novom Sadu.

Za predsjednika Srbije glasuju i srpskih državljani u inostranstvu, a u nekim zemljama počeli su još u subotu, po srednjoeuropskom vremenu.

Srbija danas bira predsjednika među 11 kandidata, a na ukupno 8.396 biračkih mjesta, pravo glasa ima 6.724.949 birača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije