Svađa na sjednici Vlade Crne Gore u vezi sankcija Rusiji

0
Radiosarajevo.ba
Svađa na sjednici Vlade Crne Gore u vezi sankcija Rusiji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dritan Abazović

Sjednica Vlade Crne Gore prekinuta je nakon svađe premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića

Sve je kulminiralo kada se na Vladi Crne Gore raspravljalo o uvođenju sankcija Rusiji.

Iz Vlade Crne Gore je zvanično saopšteno da je sjednica prekinuta "zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda".

Žrtve u strahu, šta donosi Izborni zakon: Mogu li Plavšić, Kordić i Abdić u Predsjedništvo BiH!?

Žrtve u strahu, šta donosi Izborni zakon: Mogu li Plavšić, Kordić i Abdić u Predsjedništvo BiH!?

"Razlog prekida sjednice nije samo u proceduralnom dijelu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću", navodi se u saopštenju.

Izvor "Vijesti" kazao je da je Krivokapić izmijenio zaključke, odnosno bio protiv toga da se sankcije usvoje u obliku u kom su usvojene na Komisiji za politički sistem.

Premijer Crne Gore je navodno predlagao da se Ministarstvo vanjskih poslova ovlasti da uskladi vanjskom politiku sa odlukama Europske unije, što kako tvrdi, nije pravno moguće jer sankcije moraju da sprovode svi organi, a ne samo MVP.

Protiv toga su se pobunili Radulović i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, uslijedila je polemika, nakon koje je Krivokapić prekinuo sjednicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije