Novinarka HRT-a: Pitanje Abazoviću nije bilo sarkastično

0
Radiosarajevo.ba
Novinarka HRT-a: Pitanje Abazoviću nije bilo sarkastično
Foto: HRT / Novinarka Gojan i Abazović

Pitanje postavljeno potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću o tome da li je njegov rođeni brat dobio kliniku u Beogradu na poklon od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nije bilo sarkastično, saopštila je novinarka Hrvatske radio-televizije Elizabeta Gojan za Gradsku RTV.

“Ne vidim nikakvog sarkazma u tom pitanju. Vrlo jasno sam ga pitala što misli o činjenici da ga zovu albanskim četnikom, o tome da je njegov brat od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dobio bolnicu u Beogradu i da prima mito – dakle, vrlo jasno pitanje, ne vidim tu sarkazma, nego samo iskrenu znatiželju na nešto o čemu se otvoreno govori ne samo u Crnoj Gori, nego i cijeloj regiji. Pitanje uopšte nije sarkastično.

Ako on svoj odgovor – a to je bilo da ga zabavlja, da mu je to baš zgodno, da to sve nije istina, ali je, eto, valjda dio političkog folklora – smatra sarkastičnim, ja ga ne smatram sarkastičnim – niti pitanje niti odgovor”, kazala je Gojan.

Iz korita rijeke Doljanke izvučeno tijelo muškarca

Iz korita rijeke Doljanke izvučeno tijelo muškarca

Podsjetimo, iz kabineta Abazovića tvrde da je on dao “sarkastičan odgovor na sarkastično pitanje novinarke HRT-a” da li je Vučić njegovom bratu poklonio kliniku u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije