Regija / Starac godinama u Istri oštećivao automobile sa srbijanskim registracijama

27. 08. 2020. u 14:15:00 Fena

Shares: 0

Istarska policija osumnjičila je 77-godišnjaka da je od 2010. iz mržnje oštetio 16 automobila s područja Srbije, dok je u dva slučaja na vozilima ostavio prijeteće poruke s elementima mržnje.

Za svih 18 krivičnih djela policija je utvrdila da se radi o zločinima iz mržnje, a riječ je o 16 krivičnih djela oštećenja tuđe stvari i dva nedjela prijetnje, navodi Hina.

Muškarcu iz Poreča koji ima prebivalište u Njemačkoj na meti su bili automobili srbijanskih registarskih oznaka parkirani u turističkim naseljima Poreča, Červar Porta i ispred trgovačkih centara na kojima je odvijačem ili sprejom činio štetu od nekoliko hiljada kuna.

Žrtve bi ispod brisača dočekao i papirić s porukom mržnje na osnovnu srpske nacionalne pripadnosti, što bi kod njih izazvalo nelagodu, izvijestila je policija. U dva slučaja osumnjičeni nije oštetio vozila, ali je na automobilima ostavio prijeteće poruke s elementima govora mržnje.

Osumnjičeni je samo u ovoj godini počinio četiri krivična djela, a posljednje 24. augusta, kada je na parkiralištu trgovačkog centra oštetio Passat.

Kod osumnjičenika su pronađeni alat kojim je oštećivao vozila i blokovi iz kojih je trgao papiriće za pisanje prijetećih poruka.

Kod kuće je držao i pištolj Welten Wafen W. Germany sa spremnikom i streljivom zbog čega će također biti prijavljen jer nije imao dozvolu za oružje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA