Stanovnici Petrinje umjesto obnovljenih objekata od Vlade dobijaju olovke, kišobrane...

2
Radiosarajevo.ba
Stanovnici Petrinje umjesto obnovljenih objekata od Vlade dobijaju olovke, kišobrane...
Foto: EPA-EFE / Petrinja

Građani Petrinje već dugu godinu žive u kontejnerima i to je sve što o obnovi Banije trebate znati. Ili ipak nije. Ima još toga.

Država, to jeste porezni obveznici platit će blokiće, olovke, kišobrane i radijski i televizijski spot kojim će promovirati izgradnju zamjenskih kuća i stanova za stradalnike na Baniji, piše Index.

Dobro ste pročitali.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Pripremljeno je nešto preko dva miliona kuna kako bi se medijski i na druge načne promicala izgradnja zamjenskih stambenih jedinica. Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je raspisao konkurs, pa sada ko se javi.

Dakle, Kancelarija će novcima građana (formalno većinu daje Europska unija) nabaviti precizno: 500 hemijskih olovaka, 500 blokića za pisanje, 1000 mapa, 200 USB stickova s dotiskom (valjda logom projekta), a tu su i kišobrani te 100 kabanica.

No blokići i olovčice nisu dosta, pa se tako traže radio i televizijski spot te lokalna i nacionalna radijska i televizijska kampanja.

Sve je fino razrađeno, uključivši i kampanju na Facebooku i Twitteru. Dakle država će plaćati novcem građana i kampanju na društvenim mrežama.       

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije