Stanje alarmantno: Korona ušla u škole, jedan grad postao novo žarište

1
Radiosarajevo.ba
Stanje alarmantno: Korona ušla u škole, jedan grad postao novo žarište
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Vranje je ponovo postalo žarište korona virusa u Srbiji, alarmanta epidemiološka situacija zbog naglog i konstantnog porasta broja zaraženih korona virusom dovela je do ponovnog uvođenja mjera - svi srednjoškolci u ovom gradu od sutra prelaze na online nastavu jer se najveći broj novozaraženih pojavio u školama među učenicima i nastavnicima.

Da je Vranje trenutno korona žarište jasno govore i podaci. U ovom gradu jučer je zabilježeno 114 slučaja pozitivnih na koronavirus od 402 testirane osobe, te su tako našli na drugom mjestu po broju zaraženih, odmah ispod Beograda.

Ali statistički je situacija mnogo gora ako se gleda broj zaraženih prema broju stanovnika jer opština Vranje ima oko 85.000 stanovnika ili 20 puta manje od Beograda sa 1,7 miliona ljudi.

Dakle, njihovih 114 zaraženih za 24 sata bilo bi kao kada bi Beograd u jednom danu registrovao čak 2.280 slučajeva! Glavni grad Srbije, kako piše Blic, toliko nije imao ni početkom decembra u najgorem piku trećeg talasa.

Situacija je danas još gora, te ovaj grad danas bilježi 127 novozaraženih za dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije