Šta sve krije Dijana Hrkalović, komšije kažu: "Ponašala se normalno"

10
Radiosarajevo.ba
Šta sve krije Dijana Hrkalović, komšije kažu: "Ponašala se normalno"
Foto: RAS Srbija / Dijana Hrkalović

Bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije, Dijana Hrkalović, privedena je sinoć na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal i poslije toga joj je određen pritvor do 30 dana u beogradskom Centralnom zatvoru.

Komšije u ulici Vojvode Stepe gdje bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović stanuje jutro nakon hapšenja kažu za Blic.rs da je u kraju nisu često viđali, kao i da svojim ponašanjem nije privlačila pažnju.

Stan u kojem živi bivša državna sekretarka nalazi se na šestom spratu. Na stanu nema pločice sa njenim prezimenom, a nije označeno ni poštansko sanduče. Zgrada je nova, ima dva dijela i lift se nalazi u sredini. Takođe, ima lift za automobile kojim se dolazi do podzemne garaže.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Ispred njenog stana, kao ni ispred objekta nema video nadzora.

Stanari zgrade ne žele da komentarišu jučerašnja dešavanja, na pitanja reportera Blica o njoj većina nije željela da odgovori.

"Živi tu, ali nismo je često sretali", rekao je jedan od komšija u prolazu.

Momak iz obližnjeg kafića kaže da je upamtio kao izuzetno prijatnu osobu. "Nije često dolazila u kafić, ali kad dođe bila je baš prijatna i fina. Nije privlačila pažnju, ponašala se normalno", kaže sagovornik Blica.

Podsjetimo, bivša državna sekretarka privedena je zbog sumnje da je uklanjala dokaze poslije ubistva Vlastimira Miloševića u ulici 27. marta. Upravo to uklanjanje dokaza bilo je presudno za oslobađajuću presudu Veljku belivuku zvanom Velja Nevolja, koji je za ubistvo bio optužen.

Prema onome što je izvor Blica iz policije naveo, nakon što joj je juče uručeno rešenje o hapšenju, izvršen je pretres stana u kom "nije bilo moguće ne primijetiti luksuz u svakom dijelu stana.

U stanu se nalazi isključivo skupocjeni najmoderniji italijanski namještaj, a napraveljena je i sauna i fontana na terasi, tvrdi isti izvor.

U stanu je pronađen i sef u kome je utvrđeno da se nalazilo 50.000 eura. Za taj novac se smatra da je samo dio bogatstva koje posjeduje i da joj je služio za svakodnevno trošenje.

Ona je, prema rečima izvora, izgledala iznenađeno zbog privođenja.

"Uopšte nije komunicirala, a po njenom ponašanju videlo se da nije očekivala privođenje. Delovala je potponulo kao da je u depresiji, tresle sujoj se ruke. Nije plakala, ali je delovalo kao da je na granici suza", kaže izvor Blica.

Nakon saslušanja određen joj je pritvor u trajanju od 30 dana i smještena je u pritvorsku jedinicu Centralnog zatvora.

Podsjećamo, krivična prijava protiv Dijane Hrkalović zasniva se na iskazu njenog kolege Dejana Milenkovića da policija nije na vreme dostavila izvještaje o otvaranju mobilnih telefona pronađenih nakon ubistva Vlastimira Miloševića.

Kako se navodi krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović, ona se tereti za djelo trgovine uticajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije