Određen pritvor Dijani Hrkalović: Bila je fatalna žena koja 'žari' policijom

1
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Dijani Hrkalović: Bila je fatalna žena koja 'žari' policijom
Foto: MUP Srbije / Dijana Hrkalović

Sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšoj sekretarici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopštenju, njoj se na teret stavlja da je izvršila produženo krivično djelo trgovina utjecajem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u petak uvečer da je policija privela Hrkalović, navodeći da se radi o dokazima nadležnih u vezi „ubistva na šinama“ u Beogradu. Radi se o ubistvu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Zbog ubistva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.

Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita krivična djela među kojima su teška ubistva, otmice, dilanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnka Službe za specijalne istražne metode, zbog zloupotrebe službenog položaja, javio je Birn

  • Svojevremno je bila fatalna žena koja je drmala srbijanskom policijom i miješala se u sve najvažnije istrage. 

Prije desetak godina, kako piše Blic.rs, Dijana Hrkalović je postala veoma utjecajna državna sekretarka u MUP-u Srbije. U međuvremenu je ušla u politiku. Najprije kod Bogoljuba Karića kao član Pokreta snaga Srbije, a zatim u SNS.

Namrštena, neuredne frizure, grubog tena, konzervativno obučena u tamne kombinacije. Zakopčana do grla u svakom smislu. Ne daje izjave za javnost, a kamoli da se snima....uvijek "oštrog pogleda".

U međuvremenu je diplomirala psihologiju. Govorilo se da se miješa u sve važne istrage, nerijetko i direktno kao isljednik. Pratile su je glasine o vezi sa južnom tribinom: kasnije će mediji tvrditi da je u tom periodu održavala veze sa pripadnicima kavačkog mafijaškog klana, ali i s vođama navijačima Partizana ogrezlim u najtežim krivičnim djelima.

U MUP-u ostaje do 30. maja 2019. godine, kada je razriješena funkcije i od tada je u "ilegali" sve do 2021.

Iz ilegale izlazi početkom godine, najprije nerado, silom prilika, kada je pukla priča o Velji Nevolji i njegovom kriminalnom klanu.

U martu je saslušavana u prostorijama SBPOK zbog navodne povezanosti sa Elezom i Belivukom, kada je odbila poligrafsko testiranje. Poligraf je odbila i na saslušanju zbog povezanost s aferom prisluškivanja predsjednika.

Beogradski mediji prenijeli su tada da je prvobitno pristala da bude testirana, ali da se u posljednjem trenutku predomislila i odbila.

Mic po mic, Dijana Hrkalović potom ne samo da je potpuno izašla iz ilegale, već je i otvorila nalog na Instagramu, gde objavljuje detalje svog novog modnog preobražaja, ali i šalje tajnovite poruke i komunicira s navijačima južne tribine - Partizana, bliskim Velji Nevolji, piše Blic.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije