Šta kaže Nenad Periš nakon što je tijelo mladića izvučeno iz Dunava

2
Radiosarajevo.ba
Šta kaže Nenad Periš nakon što je tijelo mladića izvučeno iz Dunava
Foto: Dalmacija Danas / Matej i Nenad Periš

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srbijanska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

"Mora se još uporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Periš.

Kako Telegraf.rs piše, kako bi se tačno utvrdilo da li je riječ o Mateju Perišu, DNK-a nađenog mladića uporedit će se sa DNK-a Nenada Periša, oca mladog Splićanina.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Podsjetimo, tijelo mladića su mornari izvukli jutros u 9.30 sati.

Muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu bijelu patiku. Policija je izvukla tijelo oko 9.30 sati, a na terenu su i forenzičari.

Tijelo nepoznate muške osobe uočeno je jutros oko 9.20 sati u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Kako su naveli u MUP-u Srbije, u pitanju je tijelo nepoznate muške osobe, a uviđaj je u toku. Naknadno će se utvrditi indentitet osobe, a mediji prenose da je možda u pitanju Splićanin Matej Periš, piše u saoćenju MUP-a.

Matej Periš nestao je u noći između između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik". Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Periš trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a potom navodno silazi u rijeku. MUP je objavio i rekonstrukciju njegovog kretanja nakon što je izašao iz kluba.

Ono što je izvjesno jeste da je Matej izašao iz kluba i počeo da trči uzvodno uz Savu, prema Promenadi. On je bio samo u crnoj majici kratkih rukava i nije se zaustavljao. Postojala je bojazan da ga je neko jurio, međutim, na jednom od snimaka koji se pojavio jasno se vidi da Matej brzo trči ulicom punom ljudi, ali niko mu nije za petama i sve je mirno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije