Pronađeno tijelo Mateja Periša?

11
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo Mateja Periša?
Foto: Privatni album / Matej Periš

Tijelo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje.

Kako saznaje portal Blic, garderoba na muškarcu načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Tijelo mlađeg muškarca našli su mornari oko 9.30 sati jutros.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Kako saznaje Blic, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu bijelu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Policija je izvukla tijelo, a na terenu su i forenzičari.

Podsjetimo, Matej Periš je nestao u Beogradu u noći sa 30. na 31. decembar.

Njegov otac Nenad Periš boravio je u Beogradu oko dva i pol mjeseca u pokušaju da pronađe svog sina. Iako je prošlo mnogo vremena, Nenad Periš nije gubio nadu:

"Hiljadu puta sam prošao kroz tu kobnu noć. Razmišljao šta se dogodilo. Ali svaki put kada dođem do kraja postavim sebi pitanja na koja nemam odgovor i to me opet vrati na početak priče... Na to da nemam odgovor što se dogodilo Mateju", rekao je nedavno Nenad Periš.

"Mnogo ljudi se zainteresovalo za slučaj, na društvenim mrežama nastalo je mnogo grupa. Šalju snimke, informacije. Ja svaki dan imam neke aktivnosti koje se tiču potrage, ali i dalje nemam odgovor na ono što nas sve brine. Bitno je da još postoji potraga za njim i da se radi na tome da Mateja nađu".

Matej je u Beograd došao sa prijateljima iz Splita. Izašao je iz kluba Gotik u noći sa 30. na 31. decembar i nije se vratio. Po Beogradu ga je snimilo nekoliko nadzornih kamera kako trči. Na jednom snimku se vidi i kako zaustavlja taxi, ali taksista ga ne prima jer je imao ugovorenu vožnju.  

Za sada još nema nikakve potvrde da je riječ o Mateju Perišu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije