Šta je pronađeno u telefonu dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

1
Radiosarajevo.ba
Šta je pronađeno u telefonu dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Masakr u Beogradu

Tokom istrage stravičnog zločina koji je počinio učenik sedmog razreda u 8:40 sati 3. maja ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, vještačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

"Rano je govoriti šta su pokazali rezultati vještačenja, jer ona su još uvijek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan dio, a to je da su u telefonu dječaka nađene fotografije oružja", rekao je za Blic sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Navodi da je na vještačenju sedam dokaza.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

"Na vještačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične bilješke pod koje spadaju - njegove sveske, knjige koje je čitao... A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Vjeruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra", rekao je izvor.

Navodi da se radi se na tome da utvrđuju koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom djevojčice bile meta, da li je nekome prijetio, da li je njemu neko prijetio.

Ispovijest oca ubijene djevojčice u Beogradu, rasplakao sve u studiju: Pogledaj se Olja, idu ti suze

Ispovijest oca ubijene djevojčice u Beogradu, rasplakao sve u studiju: Pogledaj se Olja, idu ti suze

"Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do detalja šta je gledao, čime se zanimao... Također se istražuje da li je gađanje vježbao negdje drugo osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Također, nije poznato kako je dječak znao šifru očevog sefa", rekao je izvor iz istrage.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije