Srbin i bh. državljanka skrivali u kući u Zagrebu kokain, heroin, vage...

1
Hina
Srbin i bh. državljanka skrivali u kući u Zagrebu kokain, heroin, vage...
Foto: Pexels / Kokain

Oko 3,9 kilograma kokaina i pola kilograma heroina namijenjenih daljnjoj preprodaji otkrila je hrvatska policija u iznajmljenoj kući i autu koje 40-godišnji srpski državljanin i 24-godišnjakinja iz BiH koriste u zagrebačkom naselju Mlinovi, a koji su uhapšeni i kazneno prijavljeni.

Hrvatska policija je u srijedu saopćila da je temeljem sudskog naloga pretražila kuću u kojoj je pronašla 16 paketa s 2,8 kilograma kokaina, 552 grama heroina, 30,6 kilograma punila za povećanje mase droge, tri vage, opremu za pakovanje te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Uz to, u automobilu kojeg koristi 40-godišnjak pronađeno je još 1,1 kilogram kokaina.

Ramo Isak na obilježavanju 31. godišnjice zločina u Ahmićima: Teško je danas biti ovdje

Ramo Isak na obilježavanju 31. godišnjice zločina u Ahmićima: Teško je danas biti ovdje

Policajci sumnjaju da je on nabavio lažnu slovensku ličnu kartu kojom se predstavio prilikom policijskog postupanja, a sumnjiči ga se i da se njome poslužio krajem oktobra prošle godine pri potpisivanju ugovora o najmu kuće.

Prilikom policijske provjere utvrđeno je da je Bosna i Hercegovina raspisala međunarodnu potragu za 40-godišnjakom radi izdržavanja zatvorske kazne zbog ranije počinjenog kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije