Bježeći policiji iz vozila bacao pakete s heroinom, kokainom i spidom

0
Radiosarajevo.ba
Bježeći policiji iz vozila bacao pakete s heroinom, kokainom i spidom
Foto: Hrvatska policija / Hrvatska policija, Ilustracija

Bježeći od policije 60-godišnji Vinkovčanin u petak je iz automobila izbacio pakete s drogom (122 grama heroina, 71 gram kokaina, 110 grama amfetamina - spida, više od kilograma marihuane), ali zaustavljen je i sproveden u osječki istražni zatvor, piše Index.hr.

Iz vukovarsko-srijemske policije u ponedjeljak su saopćili da su tog vozača prethodno pokušali zaustaviti na izlasku s autoceste Zagreb - Lipovac kod Spačve, ali im je pokušao pobjeći, usput izbacujući iz automobila pakete s drogom.

Uspjeli su ga zaustaviti kod naplatne stanice Babina Greda te su ga uz prisilu spriječili u daljnjem bijegu i pružanju otpora.

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Temeljem sudskog naloga pretražene su mu dvije kuće i stan koje koristi i tom je prilikom pronađeno još pet paketa spida ukupne težine 430 grama, kao i drugi predmeti koji su upotrebljeni za izvršenje krivičnog djela, a u automobilu i više hiljada kuna.

Policija ga je krivično prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Rješenjem sudije istrage određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora te je sproveden u osječki zatvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije