Srbijanski medij: 'Hrvatskom špijunu određen je pritvor od 30 dana'

0
Radiosarajevo.ba
Srbijanski medij: 'Hrvatskom špijunu određen je pritvor od 30 dana'
Foto: Anadolija / Ivica Dačić

Neimenovanoj osobi, koja je u ponedjeljak, 26. augusta, uhapšena u Beogradu i opisana kao "hrvatski špijun", određen je pritvor od 30 dana poslije saslušanja u nadležnom tužilaštvu u Beogradu, javile su u srijedu, 28. augusta, Večernje novosti, čiji je portal u ponedjeljak prvi objavio i vijest o hapšenju.

Tu je informaciju kasnije tokom dana potvrdio i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ne navodeći više detalja.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) za Hinu je tog dana reklo da nemaju informacije o tom slučaju, niti potvrdu da se on "uistinu dogodio", što su kasnije u svojim izjavama potvrdili i pojedini hrvatski dužnosnici.

Srijeda je mali petak: Prošetajte s nama krcatim ulicama Sarajeva

Srijeda je mali petak: Prošetajte s nama krcatim ulicama Sarajeva

Daniel Markić, v.d. direktora Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), rekao je u utorak, 27. augusta, kako bi i on volio znati ko je navodno uhapšeni hrvatski špijun u Beogradu, dodavši da ne zna o čemu se radi i koji bi bio cilj tog potencijalnog špijuna.

Vijest o hapšenju nisu mogli potvrditi ni u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu.

"Mi smo svi na broju", rečeno je neslužbeno Hini u ambasadi.

Grlić Radman: Ne znamo ko je "hrvatski špijun" uhapšen u Beogradu. Nas brine tretman prema Severini

Grlić Radman: Ne znamo ko je "hrvatski špijun" uhapšen u Beogradu. Nas brine tretman prema Severini

Prema šturoj vijesti, objavljenoj na portalu Večernjih novosti u srijedu popodne, osoba koju se u medijima i službeno naziva "hrvatskim špijunom", saslušana je danas pred nadležnim javnim tužilaštvom.

Nakon saslušanja, tokom kojeg je iznosio detalje o svojoj špijunskoj i podrivačko-subverzivnoj djelatnosti u našoj zemlji, a po nalogu i za račun hrvatske obavještajno-sigurnosne službe SOA-a, određen mu je pritvor od 30 dana", objavile su Večernje novosti, ne navodeći više detalja.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije niti srbijanski MUP do sada se nisu oglasilui u povodu vijesti o pritvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije