Srbijanski doktor zabrinut: Preminuo je momak od 26 godina

Radiosarajevo.ba
Srbijanski doktor zabrinut: Preminuo je momak od 26 godina
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović istakao je da je mladić od 26 godina preminuo od posljedica koronavirusa  i da je veoma zabrinut zbog pandemije i onoga što bi moglo da uslijedi.

Preminuo nam je dečko 1994. godište, bez hroničnih bolesti. To su strašne stvari, ali i dalje kod mene na Voždovcu svakog dana gledam da se mladi okupljaju u zgradama, u grupama voze liftovima, jedni do drugih, niko maske ne nosi. Klinika je puna mladih ljudi, ali mnogi u Srbiji to i dalje ne shvataju”, rekao je Stevanović u intervjuu za Objektiv.rs.

On je istakao da su stariji shvatili poruku i da se čuvaju za razliku od mlađih.

"Nakon što se Infektivna klinika napunila pacijentima koji su njihovo godište, sa teškim simptomima kovida-19, krajnji je momenat da deca i mladi ozbiljno shvate kakva opasnost im preti", kaže direktor Infektivne klinike.

Na pitanje da li je ovo isti virus koji smo imali u martu i aprilu, koliko se promijenio i da li je mutirao, doktor Stevanović kaže da se nekome čini da je oslabio nekome da je jači, ali da ni za jednu ni za drugu tvrdnju ne postoje dokazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije