Srbijanski dileri drogu krili u kutijama za Playstation igrice

0
Radiosarajevo.ba
Srbijanski dileri drogu krili u kutijama za Playstation igrice
Foto: Uprava carina / Zaista nevjerovatno

Na poštanskim ispostavama Beograd i Novi Sad carinski službenici su tokom protekle sedmice u više pošiljaka, umjesto deklarisane robe pronašli psihoaktivne tablete, narkotike, ali i pola kilograma antibiotika u prahu.

Slučaj na ispostavi Pošta Beograd otkriven je 7. marta prilikom detaljne kontrole četiri pošiljke u izvozu, koje je isti pošiljalac adresirao na primaoce u SAD, Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

U osam kutija sa navodnim kompjuterskim igricama, umesto diskova bile su sakrivene kesice sa ukupno 4.574 najvjerovatnije psihoaktivnih tableta bijele i plave boje, bez bilo kakvih oznaka na sebi.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Na ispostavi Novi Sad je 10. marta 2022. godine, u pošiljci prispjeloj iz Kine za primaoca u Bačkoj Palanci, pronađeno preko pola kilograma bijele praškaste materije, piše Telegraf.

U prvi mah djelovalo je da se radi o nekom narkotiku, međutim nakon kontrole uređajem ''rigaku'', utvrđeno je da je reč o antibiotiku ''erythromycin hydrate'', te će otkrivena suspstanca svakako biti zadržana, jer je fizičkim licima uvoz lijekova zabranjen.

Tog istog dana su na ovoj ispostavi u još četiri pošiljke iz Njemačke, Kanade i Velike Britanije namenjene primaocima u našoj zemlji otkriveni različiti narkotici.

Pronađene sjemenke marihuane i manje količine opojnih droga ketamin i metamfetamin predate su u dalju nadležnost policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije