Pretresi u sarajevskom kafiću i dva vozila: Uhapšeno pet osoba, pronađena droga

1
Radiosarajevo.ba
Pretresi u sarajevskom kafiću i dva vozila: Uhapšeno pet osoba, pronađena droga
Foto: MUP KS / Oduzeto prilikom pretresa

Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju organizovane prodaje opojnih droga na području Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, dana 03.03.2022.godine lišili su slobode pet lica i to: E.B., rođen 1989.godine, R.M., rođen 1994.godine, S.Č., rođen 1989.godine, E.A., rođen 1991.godine i M.F., rođen 1983.godine, svi nastanjeni u Sarajevu.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga).

Na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je 11 pretresa na različitom lokacijama u Kantonu Sarajevo, pretres jednog ugostiteljskog objekta, kao i dva putnička motorna vozila. Izvršenim pretresom stana koji koristi E.B. na području općine Novi grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto:

- oko 900 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin (tržišna vrijednost oko 55.000 KM),

- 6 mobilnih telefona i

- veća suma novca koja potiče od preprodaje opojne droge.

Također u pretresima na ostalim lokacijama pronađeno je i oduzeto sljedeće:

- 300 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 60 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid,

- 10 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi

- 4 digitalne vage,

- aparat za vakumiranje i

- pribor za prepakivanje droge.

Pored gore navedenih lica koja su lišena slobode, tokom pomenutih aktivnosti u službene prostorije je privedeno i saslušano još šest osoba. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije