Srbijanska premijerka: Pozvani smo na američki Summit za demokraciju

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanska premijerka: Pozvani smo na američki Summit za demokraciju
FOTO: AA / Ana Brnabić

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Srbija dobila poziv za učestvuje na Summitu za demokraciju u Washingtonu, koji organizira američki predsjednik Joe Biden, a na tom skupu predstavljat će je predsjednik Aleksandar Vučić.

Brnabić, koja učestvuje na Pariškom mirovnom forumu, ocijenila je za Radioteleviziju Srbije (RTS) da je to dobra vijest, rekavši kako nije bilo tragično ni kada su svi pričali da Srbija nije pozvana, dok su pojedine zemlje iz regije dobile poziv Bidenove administracije.

"Zbog toga nema razloga za euforiju ni sada kada smo pozvani. Dobili smo pozivnicu i mislim da je to primjer koji govori o besmislenosti i licemjerju kritika u zemlji i iz regije. Te kritike su ostale bez smisla sada kada je poziv stigao", rekla je Brnabić.

Džanan Musa kum na vjenčanju Edina Atića

Džanan Musa kum na vjenčanju Edina Atića

Summit za demokraciju bit će održan u virtualnom formatu 9. i 10. decembra i trebao bi okupiti više od 100 zemalja.

Američki portal Politico objavio je ranije da su sa zapadnog Balkana pozvane Albanija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija, ali ne i Srbija, Kosovo te Bosna i Hercegovina.

State Department je saopćio da u povodu Summita za demokraciju i ljudska prava ne komentira interna razmatranja zašto pojedine zemlje nisu pozvane, objavio je ranije Glas Amerike (VOA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije