Srbijanska policija: Obustavljamo potragu za Dankom (2)

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanska policija: Obustavljamo potragu za Dankom (2)
FOTO: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, srbijanska policija obustavila dalju pretragu, prenose srbijanski mediji.

S obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Srbijanska policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Podsjetimo, nestala djevojčica Danka Ilić (2), kojoj se od utorka, 26. marta, oko 13 sati gubi svaki trag u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Bora dok se igrala s majkom i bratom, ni nakon cjelonoćne potrage nije pronađena, prenose srbijanski mediji.

Postoji navodno i snimak s nadzornih kamera koja je snimila djevojčicu i njezinu majku prije nestanka, a za Mondo je dala izjavu vlasnica kuće koja je kameru ugradila prije mjesec dana.

Kamera se nalazi u dvorištu kuće Jasmine S. iz Banjskog Polja, a snimak je pregledala policija.

"Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog sigurnosti jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovdje 30 godina i nikad se ništa loše nije dogodilo. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimka može pomoći u istrazi. Na snimci se vidi da je majka s djecom prošla ulicom. Desetak minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći djevojčicu", kazala je sagovornica portala Mondo.

Pojavio se snimak nadzorne kamere tačno dvije minute nakon nestanka malene Danke (2)

Pojavio se snimak nadzorne kamere tačno dvije minute nakon nestanka malene Danke (2)

Izjavila je da ne želi ništa više reći kako ne bi utjecala na istragu.

U potragu za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić priključili su se forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije.

Na terenu su i pripadnici policije, žandarmerije, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja, a njima pomažu i organizirane skupine mještana.

Policija neumorno pregledava svaki objekt u potrazi za nestalom djevojčicom.

Na društvenim mrežama se pojavio se snimak sa sigurnosne kamere kuće koja se navodno nalazi u blizini mjesta nestanke Danke Ilić (2).

Novi detalji iz Srbije: Otac malene Danke (2) na poligrafu, majci uzeli mobitel na vještačenje

Novi detalji iz Srbije: Otac malene Danke (2) na poligrafu, majci uzeli mobitel na vještačenje

Na videozapisu se vidi automobil koji brzo prolazi navodno oko 13.47 sati. Djevojčica je nestala neposredno prije toga, oko 13.45 sati, prema navodima njezine majke.

Za sada nije poznato ima li vozač automobila nekih informacija o nestanku curice.

"Kuća ispred koje je snimljen automobil nalazi se stotinjak metara od lokaciji na kojoj je zadnji put viđena Danka Ilić", pišu mediji u Srbiji.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije