Novi detalji iz Srbije: Otac malene Danke (2) na poligrafu, majci uzeli mobitel na vještačenje

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji iz Srbije: Otac malene Danke (2) na poligrafu, majci uzeli mobitel na vještačenje
Foto: Facebook / Miloš i Ivana Ilić

Otac djevojčice Danke (2), kako javljaju srbijanski mediji, za kojom traje potraga u Srbiji i regionu od utorka, 26. marta, podvrgnut poligrafskom ispitivanju. Ranije su objavili i da su roditelji dali iskaz na policiji.

Blic javlja i da je majka djevojčice Ivana Ilić trudna. Majci je policija, saznaje Blic, uzela mobitel i poslala ga na vještačenje.

"Policija provjerava privatni život i kontakte članova porodice nestale Danke Ilić. Ne isključuju nijednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita", za Blic je rekao izvor.

Putin najavio posjetu Kini nekoliko sati prije sastanka Antony Blinkena i predsjednika Xi Jinpinga

Putin najavio posjetu Kini nekoliko sati prije sastanka Antony Blinkena i predsjednika Xi Jinpinga

Policija je uzela i snimke s kamera kako bi se utvrdilo ko je u kojem trenutku prolazio pokraj kuće obitelji Ilić u kojoj ne žive, već dolaze povremeno.

Prema riječima susjeda, bilo je vidljivo da su roditelji voljeli Danku, a jedan od mještana sumnja da je djevojčica mogla sama pobjeći i otići tako daleko, s obzirom na to da je još jedva hodala.

"Dankina mama, Ivana, je odavde. Dankinog oca ne znam. Ivana je odavde, tu joj je otac, a majka je mrtva. Mala Danka je jako slatka. Oni su ovdje proslavljali rođendane. Kad su bili ovdje 14. januara, Danka se i dalje slabo kretala jer je mala, bila je u kolicima. Dječak je živahan. Kad su bili posljednji put bili su divni, veseli...", rekla je susjeda Ivane Ilić.

Ona smatra da je nemoguće da dvogodišnje dijete samo završi osam kilometara od mjesta gdje je nestalo. Prema njezinim riječima, Danka 14. januara nije mogla hodati, a nezamislivo joj je da bi sada mogla sama pobjeći. Boji se da se možda poskliznula i negdje pala.

"Ko zna što se dogodilo, ali mislim da niko nije kriv. Moje mišljenje je da Danka ne može otići osam  kilometara od majke, s obzirom na to da još nije dobro hodala. Moja majka živi u Banjskom Polju, sinoć je bila policija, stvarno ne znam... Priča se da je dijete prodano, oteto, nema šanse. Roditelji su požrtvovani. Mislim da se nešto drugo dogodilo, da niko nije primijetio, mislim da su otišli u krivom smjeru. Ili je negdje pala ili se nešto drugo dogodilo. Kroz njihovo dvorište ide voda iz jezera koja ide u rudnik, ne daj Bože da je tamo. Ivana je čuvala dijete”, priča susjeda za Telegraf.

Roditelji nestale djevojčice (2) na saslušanju u policiji: Otac na poligrafu, majka trudna

Roditelji nestale djevojčice (2) na saslušanju u policiji: Otac na poligrafu, majka trudna

Ipak, dodaje da su Ivanini roditelji bili malo “zatvoreni”. Kaže da sa susjedima nikad nisu razgovarali, ali su bili složni kao porodica.

"Njeni roditelji su zatvoreni, ni s kim u selu nisu pričali. Čak je i onaj pradjed na zadnjem ručku bio samo oko Danke, uspavljivao je. Čudni su i zatvoreni, ne surađuju ni s kim, ali kao obitelj su dobri jedni prema drugima. Ivana ima brata Stefana, otkako su djeca rođena, svi zajedno slave rođendane ovdje", zaključuje susjeda.

Djed dvogodišnje djevojčice Danke, koja je nestala u utorak, 26. marta, u 13 sati iz dvorišta kuće u selu Banjsko polje kod Bora, oglasio se o nestanku svoje unuke. Govorio je o potrazi i djevojčicu nazvao svojom mezimicom i djedovim zlatom. Istovremeno

"Još uvijek ništa ne znamo. Rekli su mi da sjedim u autu i čekam, ne mogu se približiti kući. Stalno gledam televiziju i čitam vijesti, čekam kao i svi dok policija radi svoj posao. Nadam se da će je što prije pronaći i da će sve biti dobro", rekao je Dankin djed Milan Ilić.

Osvrnuo se i na trenutak kad je saznao da mu je unuka nestala.

Potraga u Srbiji: Majka nestale djevojčice (2) završila u bolnici

Potraga u Srbiji: Majka nestale djevojčice (2) završila u bolnici

"Supruga mog sina bila je s djecom u vrtu svoga oca koji me i nazvao. Sad se borimo kako možemo. Danka je zlatno dijete, mirno, šutljivo, dobro dijete koje može svakom prići", rekao je djed.

Ranije se na društvenim mrežama potresnom objavom oglasio i otac djevojčice.

"Zlato tatino, naći će te tata! Svijete moj mali!", napisao je.

Zlato tatino,nacice te tata!!❤️ svete moj mali 🙏🏻🙏🏻

Posted by Милош Илић on Wednesday, March 27, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije