Roditelji nestale djevojčice (2) na saslušanju u policiji: Otac na poligrafu, majka trudna

3
Radiosarajevo.ba
Roditelji nestale djevojčice (2) na saslušanju u policiji: Otac na poligrafu, majka trudna
Foto: Ringier / Danka Ilić sa roditeljima

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove dvogodišnje kćerke kojoj se izgubio svaki trag u utorak, 26. marta, u 13 sati u Banjskom polju kod Bora.

Majka i otac nestale Danke Ilić ispitani su na okolnosti nestanka kćerke. Otac je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, a majka je u drugom stanju, piše Blic.

Policija provjerava privatni život i kontakte članove porodice nestale Danke Ilić. Ne isključuju ni jednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Milan Ilić, djed djevojčice, je u svojoj izjavi, prvoj od kada je Danka Ilić nestala, govorio o potrazi za unukom, kao i o njoj. 

"Mi još uvijek ništa ne znamo. Meni su rekli da sjedim u kolima i čekam. Ne mogu da priđem gore. Stalno gledam televiziju, čitam vijesti. Čekam sve kao i svi. Policija radi svoj posao. Tu su svi. Nadam se da će je što prije pronaći i da će sve biti dobro", kaže djed Danke Ilić.

"Supruga mog sina je bila sa djecom u posjeti kod svog oca. On je mene pozvao. Tako smo saznali. Sada se borimo kako možemo, šta možemo. Danka je zlatno dijete, mirno, ćutljivo, dobro dijete koje može da priđe svakome, neće da odbije, ne drči se", rekao je djed nestale djevojčice.

Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2) traje duže od 23 sata. Na mjestu događaja je veliki broj policije, psi tragači, ali i građani koji samoinicijativno pretražuju šume i svu okolinu. 

Otac Danke Ilić oglasio se na društvenim mrežama potresnom objavom.

Potraga za Dankom je trajala cijelu noć, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj djevojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, letjeli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mjesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja.

Potraga u Srbiji: Majka nestale djevojčice (2) završila u bolnici

Potraga u Srbiji: Majka nestale djevojčice (2) završila u bolnici

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak, 26, marta, oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za djevojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, akcija je trajala čitavu noć.

Kako je za Blic rekla majka djevojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je djevojčica nestala.

"Dijete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinastozelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu", rekla je u prvoj izjavi uplašena majka djevojčice.

Zlato tatino,nacice te tata!!❤️ svete moj mali 🙏🏻🙏🏻

Posted by Милош Илић on Wednesday, March 27, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije