Srbija: Ponovo stotine zaraženih, Arena od ponedjeljka Covid bolnica

0
Anadolija
Srbija: Ponovo stotine zaraženih, Arena od ponedjeljka Covid bolnica
Foto: Anadolija / Beograd

U posljednja 24 sata u Srbiji su od koronavirusa preminule dvije osobe, potvrđeno je 214 novih slučajeva, a testirano je 3.325 ljudi.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, na bolničkom liječenju je 390 ljudi, od kojih 24 osobe koriste respirator. Ukupan broj preminulih je 776, a procenat smrtnosti je 2,15. Od početka epidemije registrovano je 36.160 slučajeva, a testirano je 1.236.118 uzorka.

Beogradska arena od ponedeljka će ponovo služiti kao Covid bolnica. Doktor Vlado Batnožić izjavio je danas za Radio-televiziju Srbije da su kapaciteti Arene prošireni za 150 kreveta i da će ukupan broj ležajeva biti 510.

On je rekao da će u Areni u jednoj smjeni raditi 30 ljekara i 30 medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova. U Areni je instaliran i sistem za dovod kiseonika i uvedeno je 216 kiseoničkih mjesta za terapiju, a mogu se postaviti i respiratori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije