Niš / Srbija: Počinje suđenje Malčanskom berberinu

28. 05. 2020. u 09:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Pred Višim sudom u Nišu sutra će početi suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, osumnjičenom da je oteo i deset dana zlostavljao M.K. (12) iz Suvog Dola. 

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je krajem marta optužnicu protiv Jovanovića poznatijeg kao Malčanski berberin, ali zbog zaštite interesa maloljetne oštećene u ovom slučaju, nije saopštena pravna kvalifikaciju krivičnog djela za koje se tereti.

Istraga protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta.

Za ova krivična djela zaprijećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Viši sud u Nišu zakazao je pripremno ročište nakon što je Apelacioni sud odbacio Jovanovićevu žalbu na rješenje o potvrđivanju optužnice.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je demantovao navode optužnog akta, odnosno negirao je da je djevojčicu zlostavljao na način opisan u optužnom aktu.

Suđenju, u svojstvu oštećenih, imaju pravo da prisustvuju roditelji otete djevojčice, a javnost će biti isključena sa suđenja sve do objavljivanja presude, s obzirom na prirodu krivičnog djela koje se Jovanoviću stavlja na teret i okolnost da je njegova žrtva dijete.

Podsjetimo, Malčanski berberin uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do namamio djevojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba da pokaže put do škole.

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspio da pobjegne. Djevojčica je neko vrijeme provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

NEMA KOMENTARA