Srbija: Od 384 registrovanih, 24 osobe na respiratorima

Anadolija
Srbija: Od 384 registrovanih, 24 osobe na respiratorima
Foto: Pixabay / Ilustracija

U Srbiji je do danas registrovano 384 slučaja koronavirusa, od čega je 24 osobe na respiratorima, a koronavirus potvrđen je u 21 gradu u zemlji, dok je najveći deo obolelih u Beogradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Epidemiolog Predrag Kon je naveo da je sa stanjem u 12 sati, u bolnicama 203 osoba i to 131 u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović", 18 u Kliničkom centru u Nišu, 16 u Kliničkom centru u Kragujevcu, 14 u Kliničkom centru Vojvodine, 12 u Klinici za infektivne i tropske bolesti, u Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije deset, a u Opštoj bolnici u Valjevu dva.

"Ukupno na respiratorima je 24 osobe i to devet osoba na Klinici za infektivne bolesti, četiri u Kliničkom centru Vojvodine, četiri u Nišu, kao i četiri u Kragujevcu, dvoje u bolnici 'Dragiša Mišović" i jedna na Klinici za pulmologiju", rekao je Kon.

Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" kazala je da je koronavirus registrovan u 21 gradu u Srbiji.

Prema njenim rečima, skoro polovina registrovanih zaraženih nalazi u Beogradu, odnosno 158 osoba, zatim ide Niš sa 40 registrovanih zaraženih, Valjevo sa 38 obolelih, Novi Sad sa 21, potom Čačak sa 13, Kragujevac sa 12 obolelih, po deset registrovanih u Kruševcu i Ćupriji, dok ostali gradovi imaju jednocifren broj obolelih.

Do sada je od posljedica koronavirusa u Srbiji preminulo četiri osobe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije