Srbija: Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata investira 3,5 milijarde dolara!

1
Radiosarajevo.ba
Srbija: Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata investira 3,5 milijarde dolara!
Wikipedia / Mohamed Alabbar

Mohamed Alabbar, predsjednik kompanije Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, izjavio je danas da će u "Beograd na vodi" biti uloženo ukupno oko 3,5 milijardi dolara. On je na otvaranju tržnog centra "Galerija Belgrade", koji je u sklopu Beograda na vodi, istakao da sam novac nije najvažniji, nego sva korist koju će Beograd i Srbija imati od tog projekta.

"Ne radi se ovdje samo o novcu, da li je tu 300 miliona odvojeno za investicije ili 200 miliona koliko je uloženo u ovaj tržni centar. Tu nije samo riječ o radnim mjestima koja su otvorena za izgradnju ovog tržnog centra već i koliko će ostati radnih mjesta za kasnije“, rekao je Alabbar, u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, naglašavajući i zadovoljstvo građana izgledom Beograda na vodi i novom atmosferom koju je donio gradu.

Alabbar navodi da je riječ o hiljadu novih radnih mesta, ali i da i o svim koristima koje će vlada i grad Beograd imati od naplate poreza i drugih prihoda.

"Ovdje će biti uloženo oko 3,5 milijarde dolara. Tačno je da novac pokreće sve, ali mi smo ovdje uložili i svoju reputaciju i ugled kako bi ovaj projekat ispao kako treba. Ovdje će se razvijati i turizam", napomenuo je Alabbar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je dodao svoja razmišljanja o arapskoj investiciji u njegovoj zemlji.

"Alabbar je rekao 300 plus 200 miliona, jasno vam je koliko je do sada uloženo, a mora još mnogo da se uloži, Alabbar je davao u trenucima krize ogroman i svoj lični novac i ja sam mu na tome zahvalan. Jer, nije htio da ovo beogradsko gradilište stane ni na jedan trenutak“.

Vučić kaže da govori o stotinama miliona dolara i da se sa Alabbarom, kada su se prvi prvi put sreli, dogovorili da naprave nešto najlepše u ovom dijelu Evrope.

"Čini mi se da smo uspjeli i uspjet ćemo i to je moj odgovor vama na pitanje, a posebno ću uvijek da branim javno - privatna partnerstva i privatnu svojinu, jer je privatna svojina ono što gura zemlju naprijed i pravi je uspešnom. Ponosan sam na to, posebno kada imate ovakve investitore, nekoga ko je najpoznatiji u svijetu", dodao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije