Vučić: Srbija gradi aerodrom kod Trebinja

Radiosarajevo.ba
Vučić: Srbija gradi aerodrom kod Trebinja
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, je rekao da se danas izašlo sa idejom da na koncesionom modelu Srbija izgradi aerodrom između Trebinja, Bileće i Gacka sa kompletnom infrastrukturom.

"Važno je da gradimo mrežu aerodroma. Spremni smo da uložimo značajan novac, zaposlimo ljude i već u ponedjeljak naši ljudi će biti na terenu", rekao je Vučić ističući da se Srbija obavezala da od mosta na Rači do Bijeljine izgradi dio autoputa do Bijeljine i za to izdvoji 100 miliona eura.

Takođe naglasio je da se Srbija obavezala da uplatimo milion eura za studentski centar te da vjeruje da će oba parlamenta pokušati u istovjetnom tekstu da usvoje zakon o zaštiti ćirilice kojim bi se između omogućila podrška za izdavače na srpskom jeziku.

"Ukoliko bude potrebe, Srbija će pružiti finansijsku injekciju RS-a" rekao je Vučić ističući da je Dejton za Srbiju sveto pismo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije