Srbija ima nove "supervojnike": Pripremaju veliku vojnu paradu

Radiosarajevo.ba
Srbija ima nove "supervojnike": Pripremaju veliku vojnu paradu
Vojska Srbije će povodom proslave Dana oslobođenja Beograda kada će u okviru "Slobode 2017" prikazati najsavremeniju opremu i obučenost svojih pripadnika.

Čitav program "Slobode 2017" proteći će uz učešće 2.200 pripadnika vojske, 130 različitih vozila i 30 aviona i helikoptera, izvještava Sputnik.

"Naleti avijacije, različite pokazne vježbe i simulacije talačkih kriza, kao i tzv. supervojnici opremljeni najsavremenijom opremom i oružjem bit će dio parade", navodi se u izvještaju.

Pored "migova" na paradi će biti izgrađeno 1.500 vojnika specijalnih snaga srpske vojske, koji će predstaviti novu opremu, od optičkih sprava do pušaka.

Također, bit će prikazan i avionski defile 30 letjelica od "migova" 29 preko "orlova", "vlasnika" do transportnih helikoptera. Potvrđen je i nastup ruske akro-grupe "Striži" oružanih snaga Ruske Federacije. Paradi će prisustvovati najviše državno rukovodstvo, a očekuje se i dolazak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i drugih međunarodnih delegacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije