Amfilohije: Srpkinje pobiju više djece od Hitlera, Musolinija i Tita zajedno

Radiosarajevo.ba
Amfilohije: Srpkinje pobiju više djece od Hitlera, Musolinija i Tita zajedno
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nastavlja šokirati javnost, a ovaj put optužio je Srpkinje da su postale majke čedomorke.

"One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više djece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovdje na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji", rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj Patrijaršiji, prenosi CDM.

Amfilohije je kazao i da se srpski narod nakon Drugog svjetskog rata u ogromnoj većini odrekao kosovskog zavjeta.

"Odrekao se carstva nebeskoga, one velike istine koja se otkrila po ptici iz Jerusalima Svetom caru Lazaru, koji je bio svjestan onoga što ogromnoj većini Srba u dvadesetom vijeku nije jasno – da je zemaljsko za malena carstvo, a nebesko uvijek i dovijeka. Glavni nosioci bezbožništva na Kosovu i Metohiji bili su Srbi", kazao je Amfilohije.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet u slučaju krivične prijave Crnogorskog pokreta protiv Amfilohija zbog govora mržnje, odnosno povrede ugleda naroda i izazivanja mržnje.

U prijavi je navedeno da je Radović izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskom manastiru, 17, 19. i 21. septembra počinio krivično djelo, jer je povezujući Crnogorce s primjercima domaćih životinja (volovi) koje su sinonim za maloumnost i mentalnu zaostalost, namjerno narušio ugled nacionalnog imena Crnogorac, tako da pomen crnogorskoga imena poprima izrugujući oblik, kompromitujući cijelu jednu naciju u zemlji i vani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije