Srbija: Građane šokirao prizor na groblju

Radiosarajevo.ba
Srbija: Građane šokirao prizor na groblju
Foto: RAS Srbija / Groblje Ivanjica

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proteklog vikenda su obilježili Velike zimske zadušnice, dan kada se ide na groblja ili u crkve, i pale se svijeće.

Još jedna česta pojava jeste iznošenje hrane na groblje. Fotografija jedne grobnice, koja je bukvalno zatrpana hranom, šokirala je građane, a za kratko vrijeme usijala društvene mreže i izazvala veliki broj polemika, piše Blic.rs.

Vjernici koji su u subotu ujutro pošli na lokalno ivanjičko groblje kako bi se sjetili svojih preminulih, ostali su zatečeni kada su ugledali jednog od njihovih sugrađana kako je na porodičnoj grobnici postavio ogromnu količinu hrane, koja bi, čini se, bila dovoljna da nahrani goste na nekoliko velikih slavskih trpeza.

Predjela, glavna jela, kolači, voće, povrće, grickalice, alkoholna i bezalkoholna pića, i sve to u ogromnim količinama, ovaj Ivanjičanin postavio je ispred spomenika njegovih preminulih rođaka.

On se ispred te trpeze fotografisao i ubrzo osvanuo na društenim mrežama.

„Bilo bi ok da su angažovali konobara“, „Strašno! Paganizam!“, „Nahrani žive, mrtvima hrana ne treba“, „Pa ko jede ovo?“, „Ovo je suludo!“, „Ide se na groblje, ali samo da se počisti i da se zapale sveće odnese cveće...“, samo su neki od kometara koje su na Twitteru ostavljali začuđeni građani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije