Slobodna Dalmacija: Niko nije grublje ponizio pobijene Hrvate i Bošnjake od Čovića

16
Radiosarajevo.ba
Slobodna Dalmacija: Niko nije grublje ponizio pobijene Hrvate i Bošnjake od Čovića
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Poznati splitski list Slobodna Dalmacija u tekstu Ivice Ivaniševića bavio se govorom i posjetom lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića Narodnoj skupštini prije nekoliko dana u Banjoj Luci.

Dio ovog teksta prenosimo u nastavku.

"Ovih dana sve što može činio je i Dragan Čović, šef bosanske filijale HDZ-a, upisavši se u (da se ne lažemo, dugu i bogatu) povijest hrvatskoga beščašća kao upravo milenijski primjer beskarakterne mizerije koja je u sebi zatukla i zadnje preostale tragove ljudskosti.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U Banjoj Luci, glavnome gradu paradržave koja je nastala kao brend ekstenzija etničkog čišćenja, on je izvolio reći sljedeće: "Vi čuvajte Republiku Srpsku! Toliko ste emocija iznijeli sad ovdje da vam na tome svi mogu zavidjeti."

Mogao je tako ići od jednog do drugog groba pobijenih Hrvata ili mezara palih Bošnjaka, pa ih sve redom zapišavati, isto bi bilo. Žubor žutih mlazova mokraće imao bi jednaku težinu kao i riječi koje je Čović zaneseno izgovorio uvlačeći se – na velikoj sceni, obasjan reflektorima i pred oduševljenom publikom – u rektum svoga ratnog, poratnog, a možda i predratnog, druga Milorada Dodika.

Nitko nikada nije grublje ponizio pale žrtve, niti ikada hoće, jer strašnije poniženje nije moguće zamisliti ni u teoriji. To je, valja ponavljati do iznemoglosti, učinio šef bosanske filijale HDZ-a, u Hrvatskoj rado viđen i čašćen čovjek, jedan od onih koji rade "sve što mogu da zaštite naš narod u BiH".

Ako prije nisu uspjeli shvatiti, danas je, valjda, i zadnjim političkim retardima jasno kako bosanske Hrvate predstavlja lokalna inačica Vidkuna Quislinga. A takvome čovjeku trebao bi biti zapriječen ulaz u bilo koju službenu instituciju, jednako u Bosni i Hercegovini kao i u Hrvatskoj.

Dobro, da ne pretjerujem, možda bi mu ipak valjalo dopustiti ulazak u dvije časne ustanove. Prvo u sud, pa onda u zatvor, kamo jedino spadaju zapišavači grobova".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije