Konaković demaskirao Čovića: Venecijanska komisija nije podržala prijedlog HNS-a

8
Radiosarajevo.ba
Konaković demaskirao Čovića: Venecijanska komisija nije podržala prijedlog HNS-a
Foto: Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković oglasio se večeras na svom Twitter profilu povodom izjava koje u posljednje vrijeme daje lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

"Venecijanska komisija je potvrdila samo da naziv prijedloga HNS-a/HDZ-a BiH jeste u skladu sa presudama (Evropskog suda za ljudska prava). Sam prijedlog nije u skladu sa evropskim standardima i diskriminatoran je. Mnogo je svjedoka", napisao je Konaković i označio Johanna Sattlera, Ambasadu SAD, Kathleen Kavalec, Andreja Plenkovića i Dragana Čovića.

Saobraćajna nesreća na Otoci, velika gužva u pravcu centra grada

Saobraćajna nesreća na Otoci, velika gužva u pravcu centra grada

Podsjetimo, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsjedatelj Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazili su na sastanku u Zagrebu zabrinutost zbog izostanka dogovora o izbornoj reformi u BiH.

Čović se posebno osvrnuo na pozitivno mišljenje Venecijanske komisije o prijedlogu HNS-a BiH vezano za ograničene izmjene Ustava kojim se provodi svih pet presuda ESLJP.

Dodao je da su poštujući ustavno načelo konstitutivnosti i legitimne predstavljenosti predočeni modeli koji bi eliminirali sve postojeće anomalije izbornog zakonodavstva i spriječile nastavak diskriminacije i nametanja političkih predstavnika Hrvatima kao najmalobrojnijem konstitutivnom narodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije