Splićanka o haosu na granici Hrvatske: Drže nas od sedam ujutro

Radiosarajevo.ba
Splićanka o haosu na granici Hrvatske: Drže nas od sedam ujutro
Foto: Dalmatinski portal / Gužva na graničnom prelazu Macelj u Hrvatskoj

Na ulazu u Hrvatsku je velika gužva.

Kakvi su razmjeri gužve za Dalmatinski portal je ispričala 34-godišnja Splićanka Ana koja je bila na graničnom prelazu Macelj. U trenutku razgovora nije bilo nikakve naznake kada će biti propuštena.

"Krenuli smo autobusom iz Nurnberga i stigli na granicu jutros oko sedam. Prošlo je sada već pet sati, a mi ne znamo kada će nas propustiti. Još smo mi i dobri, jedan je autobus došao sinoć oko 23 sata, a nema puno da su ga pustili", ispričala je i dodala:

"Naš autobus je na dva kata, ima tridesetak putnika. Uzeli su nam dokumente i od tada čekamo, a nemamo informaciju što će se dalje događati. Meni je razumljivo da možda moramo proći preventivni pregled, čak i da nas stave u izolaciju, ali da nas ovako drže u nikakvim uvjetima, to nema smisla."

Gužva na graničnom prelazu Macelj u Hrvatskoj - undefined

Foto: Dalmatinski portal: Gužva na graničnom prelazu Macelj u Hrvatskoj

Na pitanje o kakvim uslovima je riječ, Ana je odgovorila:

"U vrijeme dok smo čekali su donijeli pet zahoda, ali mi nemamo gdje ni ruke oprati. U autobusu je i jedna obitelj s dvogodišnjom bebom. Predugo je ovo stajanje, ljudi su već nervozni od gladi i iščekivanja. Nazvali smo najbliži fast-food, odakle su nam rekli da će doći na granicu ako se naruči barem 20 komada. To smo i napravili, te nam je hrana stigla oko 13.10 sati. Spasili su nas. Vratila sam se u autobus jer je vani kiša i hladno je. Nemamo nikakvih informacija kada će nas propustiti, za sada je to tako."

Gužva na graničnom prelazu Macelj u Hrvatskoj - undefined

Foto: Dalmatinski portal: Gužva na graničnom prelazu Macelj u Hrvatskoj

Dalmatinski portal je naveo da je riječ o kilometarskim kolonama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije