Splićanin priskočio upomoć majci čije dijete je ostalo zaključano u automobilu

Radiosarajevo.ba
Splićanin priskočio upomoć majci čije dijete je ostalo zaključano u automobilu

Prava drama odigrala se u Splitu na raskrsnici Vukovarske i Bušićeve ulice u Splitu srećom je sretno okončana bez ikakvih posljedica, ako ne računamo razbijeno staklo na osobnom automobilu.

Beba je živa i zdrava, mama se smirila, a prolaznik heroj je otišao svojoj porodici.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, mladoj mami se dogodila nevjerojatna nezgoda zbog koje su aktivirani i prolaznici i vatrogasci i Hitna pomoć.

Dok je mama u srijedu oko 18 sati stavljala bebu, malo stariju od godinu dana, u automobilsku sjedalicu u svom vozilu smetnula je s pameti kako su ključevi u djetetovoj ručici.

U trenutku kada je zatvorila vrata automobila, koja su se automatski zaključala, shvatila je što joj se dogodilo. Očajna, ne prepušta se panici već reagira na najbolji mogući način i traži pomoć od prolaznika.

"Automobil je bio parkiran na zemljanoj površini kada sam vidjela da je mlada žena kraj njega počela vikati i dozivati muškarca koji je prolazio. Pokazivala mu je u automobil u kojem je bilo dijete. Shvatila sam da joj je beba ostala zaključana. Jadna je izgledala očajna", kaže nam gospođa koja je sve gledala s prozora.

Koliko su ljudi željni pomoći najbolje pokazuje činjenica da su odmah obaviješteni policija, vatrogasci i Hitna pomoć.

U 18:04 sati na mjesto događaja dolaze pripadnici Javne vatrogasne postrojbe kako bi oslobodili bebu.

Dolaskom na mjesto događaja vide kako je jedan muškarac već razbio staklo vozila te nisu trebali oni intervenirati. Iz PU splitsko-dalmatinske se saznaje da su i oni informirani o svemu.

"Zaprimili smo dojavu, ali nije bilo potrebe za našom intervencijom", kazali su Slobodnoj Dalmaciji.

Stigla je tamo i Hitna pomoć te je mama zahtijevala da se dijete ipak odvede na pregled u KBC Split da bude sigurna da je sve u redu. Pokazalo se da nije bilo nikakvih posljedica za bebu već je najviše pogođena bila mama koja se preplašila preko svake mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije