Snježno nevrijeme u Hrvatskoj: Problemi na cestama, objavljen narandžasti meteoalarm

2
Radiosarajevo.ba
Snježno nevrijeme u Hrvatskoj: Problemi na cestama, objavljen narandžasti meteoalarm
FOTO: Facebook / Snijeg u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u popodnevnim satima krenulo novo pogoršanje vremena koje je već donijelo zahlađenje od nekoliko stepeni i vjetar. U dijelovima Hrvatske pada snijeg.

"Osim povremene kiše, u noći i okom nedjelje ponegdje će biti i snijega, uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju, ali nije isključeno ni u nekim nizinama. Puhat će jaka i olujna bura na sjevernom dijelu, a južno uglavnom umjeren sjeverozapadni vjetar. U mirniji ponedjeljak uglavnom bez oborina, a u utorak i srijedu novo naoblačenje s kišom, na Jadranu i jugom te uglavnom u Gorskom kotaru i snijegom", prognozira Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Snijeg već naveliko pada u višim predjelima. Već u ranim popodnevnim satima padao je na Zavižanu, a do večeri se proširio diljem Gorskog kotara. 

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

[facebook_video]https://www.facebook.com/watch/?v=831165864805735[/facebook_video]

U Ravnoj Gori je mećava i već se stvorio snježni pokrivač od više centimetara. 

Izdana su i upozorenja unutar sustava Meteoalarm. 

Za danas je crveno upozorenja proglašeno za podvelebitsko područje zbog olujne bure čiji udari mogu ići i do 140 km/h. 

[facebook_video]https://www.facebook.com/watch/?v=863802938140137[/facebook_video]

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja", navodi se u upozorenju. 

Za Kvarner i za jug Hrvatske također zbog olujne bure oglašeno je narančasto upozorenje, a za ostatak jadranske Hrvatske žuto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije