Veliko snježno nevrijeme pogodilo Ameriku: Ovakav snijeg nije viđen 20 godina

1
Radiosarajevo.ba
Veliko snježno nevrijeme pogodilo Ameriku: Ovakav snijeg nije viđen 20 godina
Foto: Twitter / Neviđeno nevrijeme u Americi

Očekuje se da će najintenzivniji snijeg zahvatiti oblast Buffalo u zapadnom dijelu New Yorka, gdje bi se moglo nagomilati više od četiri metra.

Takvo snježno nevrijeme nije viđeno u toj saveznoj državi više od 20 godina.

Najveća trodnevna snježna padavina u gradu iznosi 142 cm, koja se dogodila u decembru 2001, prema meteorologu CNN-a Brandonu Milleru.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Ovaj mjesec mogao bi da bude najsnježniji novembar od 2000. godine, kada je u gradu tokom cijelog mjeseca palo ukupno 114 cm", dodao je Miller.

Samo u petak je palo više dva metra snijega, što bi ga svrstalo među tri najsnježnija dana zabijelžena u SAD, dodao je meteorolog CNN-a Brandon Miller.

Rana zimska oluja s tzv. efektom jezera u petak je nanijela jak snijeg na dijelove zapadne države New York, uz prijavljena najmanje dva smrtna slučaja, prekide putovanje te očekivanje da će se "ledeni prah" povećati tokom vikenda.

Oluja, koja je puhala s jezera Erie i Ontario, nanijela je do 1,5 metra i više snijega, a vlasti su saopćile "kako se čini da su smrtni slučajevi posljedica srčanog udara zbog prenaprezanja tokom čišćenja snijega u teško pogođenom okrugu Erie".

Kako su temperature padale, prva velika snježna oluja u regiji ove sezone pojavila se u četvrtak i pojačala u noći na petak, puno prije početka zime 21. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije