Kišni početak vikenda, stigla prava jesen: Meteorolozi najavili i snijeg, evo gdje će padati

1
Radiosarajevo.ba
Kišni početak vikenda, stigla prava jesen: Meteorolozi najavili i snijeg, evo gdje će padati
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sanski Most 4; Ivan Sedlo, Livno, Tuzla 5; Bihać, Gradačac, Sarajevo, Zenica 6; Široki Brijeg 8; Grude 9; Mostar 11; Neum 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama susnježica ili snijeg. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuje na jugu zemlje. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu 17 °C.

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 9 °C.

Čuveni meteorolog otkriva: Evo od kog datuma možemo očekivati snijeg

Čuveni meteorolog otkriva: Evo od kog datuma možemo očekivati snijeg

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i djelimičnim zahlađenjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima, stoga je neophodno umanjiti aktivnosti. Također poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura.

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 20.11.2022., oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa susnježicom ili snijegom. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

U ponedjeljak 21.11.2022., pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Tokom dana padavine postepeno slaba i prestaju, uz djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

U utorak 22.11.2022., pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje poslije podne i tokom noći. Više padavina na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C. 

U srijedu 23.11.2022., oblačno vrijeme sa kišom. Na planinana sa snijegom. Tokom poslijepodneva ili noći postepeni prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije