Snimak iz Crne Gore šokirao Balkan: Pogledajte šta policajac radi profesoru iz Albanije

12
Radiosarajevo.ba
Snimak iz Crne Gore šokirao Balkan: Pogledajte šta policajac radi profesoru iz Albanije
Foto: Facebook / Petraq Milo i policija

Uprava policije oglasila se povodom video zapisa koji se 21. februara pojavio na društvenim mrežama na kojem je zabilježeno maltretiranje albanskog državljanina od strane pripadnika crnogorske policije.

Navode da je riječ o događaju od 15. januara, koji se desio na crnogorsko-albanskom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, nedaleko od Ulcinja, piše Radio Slobodna Evropa.

"U odnosu na ovaj događaj, preduzete su službene mjere i radnje koje su rezultirale utvrđivanjem identiteta svih aktera navedenog događaja, a u toku je utvrđivanje odgovornosti službenika Uprave policije, kao i postupak pred Odjeljenjem za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova", naveli su iz Uprave policije.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

A da je pripadnik crnogorskog policije "maltretirao državljanina Albanije" saopštila je 16. januara Demokratska unija Albanaca, politička partija lidera Mehmeda Zenke.

Oni su tada uz saopštenje dostavili video snimak koji je objavljen u albanskim medijima, tražeći da nadležni utvrde šta se desilo na graničnom prelazu.

"Pozivamo nadležne, kao i premijera Dritana Abazovića da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se rasvijetlila situacija upotrebe sile policajaca protiv NN lica i da pod hitno razjasne ovu situaciju", naveli su u saopštenju.

Snimak su albanski mediji objavili 15. februara, a Podgorički vremeplov kasno popodne 21. februara.

U pitanju su dva različita snimka istog događaja, od kojih je drugi duži i jasniji jer je sniman iz neposredne blizine.

Snimak maltretiranja albanskog državljanina od strane crnogorskog policajca objavio je na Facebook stranici Podgorički vremeplov.

Policijsko maltretiranje

Posted by Podgorički vremeplov on Tuesday, February 21, 2023

Na videu se u jednom trenutku vidi i čuje kako muška osoba iz vozila kaže službenicima policije da "nije uradila ništa".

Potom se čuje policajac koji kaže: "Kol'ko možeš da pričaš, sad bi mu vilicu slomio…", a potom grubo hvata za lice stranca u automobilu.

Na snimku se zatim čuje: "Ostavi telefon", dok policajac nasilno izvlači stranog državljanina iz automobila.

Iz Albanske alternative, partije predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja, su 21. februara saopštili da se "ovaj užasni, za Crnu Goru poražavajući incident", dogodio nekoliko dana uoči planirane zajedničke sjednice dvije Vlade.

Albanska i Vlada Crne Gore održaće zajedničku sjednicu 27. februara.

Albanska alternativa najoštrije je osudila incident, navodeći da je albanski državljanin na snimku Petraq Milo, univerzitetski profesor i bivši savjetnik za javne finansije i monetarnu politiku premijera Albanije.

Za 5. mart zakazani su lokalni izbori u opštini Tuzi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije