76-godišnjak pravi probleme policiji u susjedstvu: U podrumu pokušao detonirati eksploziv

0
Radiosarajevo.ba
76-godišnjak pravi probleme policiji u susjedstvu: U podrumu pokušao detonirati eksploziv
Foto: Twitter / Ilustracija / Hrvatska policija

Kazneno je prijavljen 76-godišnjak koji je u naseljenom području kod Obrovca u Hrvatskoj radi izvođenja radova u podrumskim prostorijama, gdje je postavio i pokušao detonirati eksploziv koji je nedozvoljeno posjedovao, a koji je policija deaktivirala.

Iz zadarske policije u petak 17. februara, su saopštili kako 76-godišnjaka terete za kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičen je da je na obrovačkom području neovlašteno koristio sporogoreći štapin s detonatorskom kapislom i eksplozivom, kojeg je postavio u podrumske prostorije te ga pokušao aktivirati, piše Fenix magazin.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na mjesto događaja su izašli pripadnici policijskog odjela za protueksplozijsku zaštitu koji su na siguran način deaktivirali i oduzeli postavljenu eksplozivnu napravu.

Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Kazneni zakon propisuje da će se zatvorom do tri godine kazniti onaj tko neovlašteno izrađuje, nabavlja, posjeduje, prodaje ili na drugi način sebi ili drugom nabavlja u vlasništvo vatreno oružje, streljivo, eksplozivne tvari ili njihove sastavne ili rezervne dijelove čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno ili je dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje.

Užas kod Beograda: Muškarac i žena pronađeni mrtvi u kući

Užas kod Beograda: Muškarac i žena pronađeni mrtvi u kući

Zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina kaznit će se onaj ko požarom, poplavom, eksplozivom, otrovom ili otrovnim plinom, ionizirajućim zračenjem, motornom silom, električnom ili drugom energijom ili kakvom opšteopasnom radnjom ili opšteopasnim sredstvom izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije