Širi se navodna snimka zemljotresa u Hrvatskoj: Stijene se ruše u more

3
Radiosarajevo.ba
Širi se navodna snimka zemljotresa u Hrvatskoj: Stijene se ruše u more
Foto: Prtscr / Youtube / Jeziva snimka potresa na Krku

Krk je u četvrtak prijepodne zatresao jači potres. Na EMSC-u su stavili 5.3 Richtera, dok Hrvatska seizmološka služba navodi kako je potres bio jačine 4.8 po Richteru.

Osjetio se diljem Hrvatske, a osjetili su ga i građani BiH, Slovenije, Italije...

Hrvatski mediji objavili su i snimku koja navodno pokazuje trenutak potresa. Radi se o mjestu Vrbnik na Krku gdje je navodno ribar snimio kad je zatreslo.

Dani evropskog filma otvoreni u Sarajevu: Velika projekcija romantične komedije 'Moja velika noć'

Dani evropskog filma otvoreni u Sarajevu: Velika projekcija romantične komedije 'Moja velika noć'

Hrvati su zatrpali EMSC reakcijama nakon potresa koji se osjetio i u ostalim dijelovima Hrvatske, a javljaju se stanovnici iz svih dijelova susjedstva, pa čak i građani BiH...

Epicentar potresa bio je kod Bašćanske Drage na Krku. Nakon prvog, uslijedilo je nekoliko naknadnih potresa.

"Nastavilo je tresti. Ovi su bili slabiji, ali nimalo ugodni. Stalno podrhtava. Kod onog prvog, nismo se ni snašli. Sve se treslo. I to dosta. Baš je gadno bilo", ispričao je za 24sata.hr čitatelj s Krka.

Kako kaže Velibor Velo Topolovec iz DVD-a San Marino Novi Vinodolski, potres se poprilično jako osjetio i na području Novog Vinodolskog, ali prema prvim saznanjima ondje nema značajnijih oštećenja.

"Podrhtavanje je dosta dugo trajalo, čula se i tutnjavina koja je trajala 20-ak sekundi. Prema našim saznanjima epicentar potresa je na otoku Krku, u blizini Baške.

Što se tiče Novoga, ljudi su izletjeli iz kuća, jako se prestrašili, ali nasreću, za sada nemamo nikakvih informacija o ozbiljnijim oštećenjima", navodi Topolovec te nadodaje:

"Vjerojatno je da bi mogao uslijediti još neki, ali ipak vjerujemo da će biti slabiji i da slijedi faza smirivanja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije