Slučaj kod Vukovara: Mlada djevojka rodila dijete, ali niko ne zna gdje je beba. Čedomorstvo ili ne?

1
Radiosarajevo.ba
Slučaj kod Vukovara: Mlada djevojka rodila dijete, ali niko ne zna gdje je beba. Čedomorstvo ili ne?
Foto: Vecernji.hr / Vukovarska policija

Hvatsku je šokirao slučaj iz okolice Vukovara gdje se nakon poroda jedne mlade djevojke u cijeli slučaj uključila i policija.

Djevojka je navodno rodila, no nije poznato gdje je dijete pa se sumnja u čedomorstvo. Dogodilo se to u jednom selu u okolici Vukovara, a prema neslužbenim informacijama, djevojci je pri porodu pomagao i neko iz kruga porodice ko je presjekao pupčanu vrpcu, piše Večernji.hr. 

Međutim, pri porodu je došlo do određenih komplikacija zbog čega je djevojka krvarila pa su je odvezli u vukovarsku bolnicu. Liječnici su odmah utvrdili o čemu se radi, odnosno da je riječ o djevojci koja je neposredno prije dolaska u bolnicu rodila.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Čedomorstvo u Bihaću: Porodila se, pa ubila i zakopala bebu

Čedomorstvo u Bihaću: Porodila se, pa ubila i zakopala bebu

Problem se pojavio jer nije bilo djeteta te je o svemu izviještena i policija koja se odmah uključila u istragu kako bi provjerila što se zbiva. Nepoznato je koliko je djevojka bila trudna i je li dijete pri porodu bilo živo ili nije. Neslužbene informacije dobivene od mještana kažu da novorođenčeta nema te da se čak sumnja i u čedomorstvo.    

"Vidjelo se da ima trbuh i govorilo se da je trudna, ali ne znamo koliko je mjeseci bila trudna. Znamo da je u vezi s dečkom već nekoliko godina, da je dolazio k njima i bio prihvaćen od porodice, gdje je dolazio i na slavlja. Sam tim to je bila ozbiljna veza tako da nas je sve ova vijest jako iznenadila. Cijelo selo priča o tome i niko ne može vjerovati posebno jer svi dobro znamo o kakvoj se porodici radi. Šta se tamo događalo znaju samo oni" kažu za Večernji.hr mještani ovoga sela.

Dodaju i kako ne znaju je li djevojka možda prikrivala trudnoću od roditelja i kakvi su odnosi bili u porodici. Navodno je djevojka i dan prije poroda bila kod liječnika jer se nije osjećala dobro pa čak i joj je na osnovi analiza krvi sugerirano da se javi svome ginekologu. Je li to napravila ili nije, za sada se ne zna.

Otac priznao da je ubio sina od 5 mjeseci jer je plakao

Otac priznao da je ubio sina od 5 mjeseci jer je plakao

Kako god, poslije informacije iz bolnice u slučaj se odmah uključila i policija koja i dalje provodi kriminalističku istragu cijelog slučaja i pokušava razjasniti što se tu sve dogodilo i ko je sve odgovoran i ima li uopće kakve odgovornosti.

"Za sada možemo potvrditi kako je policija dobila informaciju o ovome slučaju i da i dalje, u saradnji s državnim odvjetništvom, provodimo kriminalističku istragu. Za sada nema elemenata krivičnog djela", rekao je kratko glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković koji nije želio davati bilo kakve druge informacije. 

Od mještana Večernji.hr dozanje da je krim policija u nekoliko navrata bila u dvorištu ove porodične kuće, da su uzimali uzroke tla iz dvorišta i iz unutrašnjosti kuće. Govore kako je ispražnjena i septička jama, a sve to se, kako oni kažu, radilo da bi se pronašlo tijelo djeteta. U međuvremenu su se pojavile i neke nove opcije kako je i gdje završilo tijelo djeteta, na što je strašno i pomisliti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije