Slovenska televizija prozvala Hrvatsku zbog poznatog influensera iz BiH: 'Skuplji ste od svih'

13
Radiosarajevo.ba
Slovenska televizija prozvala Hrvatsku zbog poznatog influensera iz BiH: 'Skuplji ste od svih'
Foto: 24ur.com / Slovenska televizija o cijenama u Hrvatskoj

U emisiji 24UR, koja se svakodnevno emitira na slovenskoj televiziji POP TV, pušten je prilog o cijenama na hrvatskoj obali. Tačnije, požalili su se Slovenci da je ljetovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španjolskoj, Portugalu i Grčkoj, a cijene su, primijetili su, jako poskupjele ne samo u gostionicama i kafićima nego i u trgovinama.

Za primjer su uzeli bosanskog influencera Mirzu Mustafagića iz BiH, koji je na TikToku objavio da je sladoledni kup u Opatiji platio čak 17 eura.

"Nakon što sam vidio koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam sjesti", šokirao se influencer, čiju je snimku na TikToku pogledalo gotovo milion ljudi. Neki su se složili s njim, drugi podsjetili da je to bilo u hotelu s pet zvjezdica.

Kosta ispričao jezive detalje masakra: Otkrio kako je birao žrtve i šta ga je navelo na napad

Kosta ispričao jezive detalje masakra: Otkrio kako je birao žrtve i šta ga je navelo na napad

Nije to jedini primjer visokih cijena koji su izdvojili Slovenci.

"Palačinka s namazom od lješnjaka, poslužena na plastičnom tanjiru, na Makarskoj rivijeri koštat će vas pet eura. Od 25 do 30 eura za ležaljke sa suncobranima, navode.

@mirza.mustafagic

Volim Hrvatsku i dalje ću naravno dolaziti ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepse more, slazem se… ali ovo jeste skupo. Slažete se? #nohate #lovecroatia

♬ original sound - Mirza Mustafagic

"Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta, iz dućana izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo", dodaju Slovenci, nakon čega su cijene u Hrvatskoj usporedili s drugim popularnim ljetnim destinacijama.

"Njemački savezni ured za statistiku izračunao je da, primjerice, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 posto manje nego kod kuće, u Španjolskoj 26 posto, u Grčkoj 23 posto, u Hrvatskoj samo 18 posto manje nego u Njemačkoj. Što znači da im je ova druga najskuplja među spomenutim zemljama", piše 24ur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije