Slovenka koja je sebi odrezala ruku u petak će znati hoće li u zatvor

Radiosarajevo.ba
Slovenka koja je sebi odrezala ruku u petak će znati hoće li u zatvor
Foto: Televizija Slovenije / Julija Adlešič

Julija Adlešič iz Slovenije u petak će saznati hoće li, osim što je ostala bez ruke, ostati i bez slobode.

Sud u Ljubljani odlučit će hoće li prihvatiti zahtjev tužilaštva i Juliju Adlešič zbog prevare osuditi na četiri i po godine zatvora ili će uvažiti završnu riječ odbrane i osloboditi je.

Njoj se, podsjetimo, sudi već godinu i po zbog sumnje da je sama sebi 4. januara 2019. odrezala lijevu šaku kako bi dobila novac od osiguranja. Tužilaštvo tvrdi kako je u tome imala i pomagače, dečka Sebastiena Abramova i njegove roditelje, javlja 24sata.hr.

Sumnjaju da ju je na sve nagovorio upravo Sebastien, koji je Juliju samo par mjeseci prije nesreće osigurao u pet osiguravajućih kuća kako bi u slučaju trajnog invaliditeta dobila odštetu od 1,2 miliona eura.

Tužilaštvo je iznijelo i nove detalje zbog kojih za Juliju traže 4,5 godina zatvora, njenog partnera pet godina, za njegovu majku Tinku Huskić Colarič četiri, a za njegova oca Gorazda Colariča godinu dana iza rešetaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije