Slovenija proglašena prvom 'zelenom' turističkom destinacijom u svijetu

Fena
Slovenija proglašena prvom 'zelenom' turističkom destinacijom u svijetu
Slovenija je proglašena najuspješnijom "zelenom destinacijom" u svijetu na svečanosti u Ljubljani što su je priredile Slovenska turistička organizacija (STO) i nizozemska organizacija "Green Destinations" koja je prvi put dodijelila tu titulu.

U ocjenjivanju očuvanosti okoliša i potencijala održivog turizma međunarodni žiri bodovao je države prema 100 kriterija, a Slovenija je ispunila čak 96 od zahtijevanih mjerila, objavila je STO. Nakon Slovenije, najbolja mjesta na popisu zelenih turističkih odredišta zauzele su Nizozemska, Hrvatska, Portugal, Kanada, Čile, Kina, Španjolska i Velika Britanija.

"Budite ponosni na svoju državu i na ono što ste postigli u čuvanju njezinih svojstava zelene i čiste prirode, s autentičnom ponudom za vaše goste", kazao je na prigodnoj svečanosti prilikom dodjele titule predsjednik organizacije Green Destionations Albert Salman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije